9 اردیبهشت روز روانشناس
چه کسانی باید به مشاور مراجعه کنند
هرگاه صحبت از سلامت جسم میشود حاضریم تمام دارایی خود را برای بدست آوردن آن خرج کنیم اما وقتی به سلامت روح میرسیم با کمی درنگ به آن پاسخ میدهیم حال آنکه شاید روح ما بیش از جسم ما نیازمند مداوا باشد. اگر از ما بپرسند آیا به سلامت بدن خود اهمیت میدهید؟ بیشک پاسخ همواره مثبت است اما وقتی صحبت از سلامت روح میشود، با کمی درنگ سوال را در ذهن تکرار میکنیم. شاید هم بیدرنگ پاسخ مثبت دهیم اما در پس ذهن خود واقعیت را ورق میزنیم.مشاهدات نشان میدهد به جز مواردی معدود تقریبا تمام مراجعین به مشاوران، روان شناسان و روان پزشکان پس از بروز یک اختلال روانی و یا سردرگمی حاضر به مراجعه شدهاند. این در حالیست که درمان تنها بخشی از رسالت این متخصصان است.در بسیاری از کشورها مراجعه به یک مشاور متخصص، از جمله کارهای برنامهریزی شده افراد در طول هفته یا ماه است.
اما متاسفانه در برخی جوامع مراجعه به مشاور، روانشناس و یا روان پزشک را معادل با ابتلا به بیماری روانی میدانند.حتی پس از مراجعه، از همان بدو ورود فرد در مقابل مشاور یا روان شناس قرار میگیرد و اغلب در ابتدای جلسه از صحبت کردن فرار میکنند. که علت این امر ناخود آگاه را میتوان در نگاه جامعه و باورهای غلط جست و جو کرد. باور غلطی که شاید ناشی از تداخل سنت و مدرنیته باشد و هنوز نمیدانیم باید راه علم را پیش بگیریم یا باور اجدادمان را.
انسان عاقل نیازمند مشورت است و اگر در امور زندگی مشورت کنیم با مشکلات کمتری روبرو خواهیم بود.تمام مردم نیازمند مشاوره هستند اما معمولا زمانی به مشاور مراجعه میکنند که دچار مشکل شدهاند و این موضوع کار را برای آنها سختتر میکند.
در ادامه کلیپی کوتاه از خانم دکتر علوی را مشاهده میکنید که در مورد اهمیت حضور روانشناس در زندگی هرکسی توضیح میدهند.