دورهمی مربیان در مورد موضوع استیم 1
قسمت اول
طی یک جلسه در پایان سال تحصیلی 1403-1402 مربیان و معاونین مرکز مهرآیین در مورد رویکرد آموزشی استیم صحبت کردند و تجربیات و نظراتشان را باهم به اشتراک گذاشتند. در ادامه گزیده ای از صحبت هایشان را میبینیم.
نظرات در مورد رویکرد “استیم”
محبوبه ابوالحسنی: سه چیز در استیم وجود دارد. اینکه کشف میکنند، خلق میکنند و بهبود میبخشند. این موضوع به صورت عینی در آزمایش های کودکان مشاهده میشود.
الهه بیگ زاده: رویکرد پروژه ای جدا از استیم نبود. تمام ابعاد رشدی که ما در پروژه داشتیم، در استیم هم مشاهده میشد. بچه ها مشاهده گران قوی میشدند، تجزیه تحلیل میکردند، فعالیت عملی داشتند، بایکدیگر مشورت میکردند و… همینطور یاد میگرفتند به نظرات یکدیگر احترام بگذارند.
زهره جیحونی: اتفاق جالبی که در این رویکرد افتاد این بود که بچه ها آزادانه میتوانستند انواع و اقسام مواد و وسایل بازانتها و بی خطر را امتحان کنند. در حین کار، عضلات ریز کودکان هم تقویت میشد.
مهسا اسمعیلی: بچه ها چون گروه بندی میشدند کار گروهی را باهم یاد گرفتند.
ناهید پورشیخعلی: در گروه ها نتایج متفاوت بود و در عین الهام گرفتن از هم، تقلیدی صورت نمیگرفت.
سمیه قادری: یکی از مزایا استیم این بود که حتی اگه پیش زمینه ای در مورد موضوع نداشتند، همگی راحت وارد بحث میشدند چون داشتند کار عملی را انجام میدادند.
زهرا سام: تعاملاتشان در گروه به تقویت مهارت های عاطفی اجتماعیشان کمک میکرد.
محبوبه ابوالحسنی: پایان کار باز بود. جا برای تجربه کردن و آموختن همیشه بود.
مهلا بهرامی: ممکن بود یک بحث و گفتگو در مورد استیم در کلاس نیم ساعت زمان ببرد، بچه ها خیلی با انرژی و علاقه این بحث ها را پیش میبردند.
ندا توانایی: دقت بچه ها نسبت به محیط اطراف بالا رفته بود. هر تجربه ای در موقعیت های مختلف داشتند به استیم برمیگشت.
اعظم ابراهیمی: کارگاه خنزل پنزل بسیار کاربردی بود زیرا کودکان تجاربی که در استیم کسب کرده بودند را با این کارگاه ادغام میکردند.
آزاده بهرامی: روش استیم به قدری جذاب بود که حتی کودکانی با چالش های کلامی و حرکتی داشتند، درگیر انواع فعالیت های آموزشی میشدند و همه باهم همکاری میکردند.(طراحی فعالیت ها به گونه ای بود که برای همه مناسب بود.)
نکیسا موسی پور: استیم به قدری سرگرم کننده بود که کودکان تا چندوقت پس از آموزش، درگیر آن بودند.
اکرم حقانیت: یکی از نقاطی که بین استیم و روش پروژه ای مطرح بود، تقویت مهارت های کلامی کودکان بود.
مهری زعیم باشی: پروژه چالش شکلات که به نظر من یک پروژه خیلی سنگین برای کودکان بود، ولی وقتی بچه ها خودشان گروه هایشان را انتخاب کردند و درگیر فعالیت شدند، به راحتی توانستند این کار رو انجام بدن. چون قبلا با خنزل پنزل ها کار کرده بودند، نقشه کشیده بودند و کار در گروه را یاد گرفته بودند.
در ادامه قسمت اول کلیپ دورهمی مربیان را مشاهده میکنید و فعالیت های کودکان را میبینید.